Siirry sisältöön

Äänestä Diakin Huono-osaisuus Suomessa -karttapalvelu Vuoden digiteoksi 2024!

Vapaaehtoistyötä kuvaava kuvituskuva.

Diakin kehittämä Huono-osaisuus Suomessa -karttapalvelu (HOS)(siirryt toiseen palveluun) on yksi Vuoden digiteko 2024 -kilpailun finalisteista! Karttapalvelu auttaa tuomaan esiin alueellisia eroja huono-osaisuudessa ja ohjaa yhteiskunnallista keskustelua kohti oikeudenmukaisempaa resurssien kohdentamista.

Mikä tekee HOS-karttapalvelusta erityisen?

Palvelu yhdistää monimutkaista dataa selkeäksi visuaaliseksi työkaluksi, jolla eri alueiden tarpeet ja hyvinvoinnin haasteet tulevat esiin postinumeron tarkkuudella.

Palvelu hyödyttää erityisesti terveydenhuollon ja sosiaalipalveluiden strategista suunnittelua, mutta on avoin kaikille ja tarjoaa arvokasta tietoa päätöksentekijöille ja tutkijoille.

Sovellusta on jo hyödynnetty kunnissa ja hyvinvointialueilla, ja se on saanut runsaasti mediahuomiota.

Huono-osaisuus Suomessa -karttapalvelu ei tee valmiita tulkintoja, vaan tarjoaa raaka-aineen yhteiskunnalliselle keskustelulle ja päätöksenteolle. Karttapalvelu on hieno esimerkki vastuullisesta ja yhteiskunnallisesti vaikuttavasta digiteosta, joka on auttanut nostamaan esiin tärkeitä teemoja.

Anna äänesi ja vaikuta!

Voit antaa äänesi HOS-palvelulle Atean verkkosivuilla.(siirryt toiseen palveluun)

Atean artikkeli “Huono-osaisuudella on osoite – ja digitaalinen karttapalvelu kertoo, missä se on” luettavissa Atean verkkosivuilla(siirryt toiseen palveluun).