Sakari Kainulainen
Ydinosaaminen
Sakari tekee hyvinvoinnin mittaamista 3X10D-elämäntilannemittareilla ja interventioiden eli palveluiden vaikutusten osoittamista. Hän on tutkinut 30 vuotta hyvinvointia ja huono-osaisuutta ja kehittänyt välineitä asiakastyöhön.
Hän on ollut kehittämässä Reija Paanasen kanssa Zekki-digipalvelua, jonka avulla tuotetaan nuorten hyvinvoinnista ajantasaisia tilannekuvia.
Sakari on aktiivinen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen TOIMIA-verkostossa, Sosiaali- ja terveydenhuollon eettisessä neuvottelukunnassa ETENEssä.
Vaikuttavuuden perusta löytyy ammattilaisten ja asiakkaiden kohtaamista seuraavista vaikutuksista.
Zekistä sanottua
”Yksinkertaisuudessaan nerokas. Toimintamalli on helppo, nopea ja käyttäjille informatiivinen.” – Hyvä käytäntö 2023-arviointiraati.
”Syrjäytymisen haasteet tarvitsevat ratkaisuja ja Zekki-toimintamallilla kyetään niihin vastaamaan.” – Vaikuttavuusteko-arviointiraati.
”Tutkimuspohjainen tieto ja palvelumuotoilu yhdistyvät tuotteessa taidokkaasti. Jatkuvan kehityksen idea on toteutettu hienosti yhdessä nuorten kanssa.” – Paras suomalainen oppimisratkaisu -kilpailun arviointiraati.
Nostoja julkaisuista
Palkinnot
Zekki-digipalvelun palkinnot:
- Euroopan paras sosiaalinen innovaatio 2021 (Euroopan innovaationeuvosto)
- eEemeli – paras suomalainen oppimisratkaisu -kilpailun finalisti 2022
- Tervesos-palkinto 2022
- Vaikuttavuusseuran Vuoden Vaikuttavuusteko -kilpailun erityismaininta 2022
- Hyvä käytäntö -palkinto 2023
Muut palkinnot
Seppo Aro -palkinto: paras Sosiaalilääketieteellisessä Aikakauslehdessä julkaistu artikkeli 2019-2020: Paananen, R., Surakka, A., Kainulainen, S., Ristikari, T., & Gissler, M. (2019). Nuorten aikuisten syrjäytymiseen liittyvät tekijät ja sosiaali- ja terveyspalveluiden ajoittuminen(siirryt toiseen palveluun). Sosiaalilääketieteellinen Aikakauslehti, 56(2).
Osaamisalueet ja teemat
Hyvinvointi, huono-osaisuus, mittarit, vaikuttavuus, asiakastyön välineet, Zekki, 3X10D